ISSVA congres Buenos Aires Argentinië

NL_ISSVAVan 25-29 april 2016 was het 2-jaarlijkse ISSVA wereldcongres in Buenos Aires Argentinië (http://www.issva2016.com). Het ISSVA congres is het belangrijkste congres over aangeboren vaatafwijkingen. Voor de artsen van de Hecovan (Radboudumc Nijmegen) en AVA team (AMC Amsterdam) heeft dit grote prioriteit. Er was dan ook een grote delegatie uit Nederland:

  • Hecovan: Prof dr L Schultze Kool, dr H Scharbatke, dr B Verhoeven en dr C van der Vleuten
  • AVA: Prof dr C van der Horst, Dr M Koelemay, S Horbach
  • HEVAS (http://hevas.eu): Caroline van den Bosch

Op de bovenste foto van links naar rechts: van der Vleuten, Scharbatke, Van den Bosch, Schultze Kool, Van der Horst, Horbach, Verhoeven en Koelemay

Hecovan_ISSVA

Veel nieuwe informatie over de werkzaamheid van sirolimus als therapie bij vaatmalformaties, over genetica van vaatmalformaties. Over onderzoek aan de hand van patiënten registies, over hemangiomen (propranolol, timolol, atenolol, laser en chirurgische behandeling).
En ook over de leesbaarheid van (Engelstalige) patiënteninformatie-websites. De best leesbare is die van het Children’s Hospital in Boston USA (http://www.childrenshospital.org/centers-and-services/vascular-anomalies-center-program).

Onderste foto de artsen van Hecovan :-)

GermanDutchFrenchUnited Arabic EmiratesEnglishSpainRussia