Congres ‘Controversies in Vascular Anomalies’ in New York

Op 1 en 2 mei 2015 werd in New York het 2e congres over ‘Controversies in Vascular Anomalies’ gehouden. Vanuit Nijmegen waren hierbij aanwezig: Dr R Mann, interventieradioloog, Dr CJM van der Vleuten, dermatoloog en Dr H Scharbatke, Kinderchirurg.

NY1Tijdens deze bijeenkomst werden verschillende thema’s besproken waarover (nog) controversen bestaan, zélfs, of beter, met name tussen de verschillende experts uit de hele werelnd op het gebied van hemangiomen en aangeboren vaatafwijkingen.

Belangrijke thema’s waren: behandeling van grote lymfatische malformaties in het hoofd hals gebied, werking en bijwerking van Sirolimus bij veneuze en lymfatische malformaties, mogelijke (maar nog steeds niet gevonden/ bewezen) lange termijn effecten van propranolol bij hemangiomen, mogelijke schadelijkheid van narcose op jonge leeftijd, vaatmalformaties in het (knie-) gewricht en overwegingen bij de behandeling hiervan, stolling bij vaatmalformaties.

Tijdens de bijeenkomst waren ook verschillende patiëntenverenigingen aanwezig; de interactie tussen patiënt en professional is ook in de USA essentieel, voor zowel zorg en behandeling van de aandoeningen maar zeker ook voor de prioritering van onderzoeksvragen.

NY2Verder werd er gesproken over mogelijkheden om groei van centra voor aangeboren vaatafwijkingen (zoals de Hecovan-werkgroep) te reguleren door een soort van minimum vereisten te formuleren.

Ook was er de mogelijk om moeilijke casus voor te leggen aan de experts. Ook daar hebben we als Hecovan-werkgroep gebruik van gemaakt.

Alles bij elkaar een mooie bijeenkomst, belangrijk voor ons internationale netwerk en een goede manier om weer helemaal up-to-date te zijn aangaande alle actuele topics op het gebied van hemangiomen en aangeboren vaatafwijkingen.

GermanDutchFrenchUnited Arabic EmiratesEnglishSpainRussia